A Little Ordinary Girl
Tuan Tanah



Diaries Owner Produk Nurraysa Stuff

Assalamualaikum ! Happy BW . Do follow me for Nurraysa updates.


Leg Note!



Jom Terjah!

My Dears!

Flashback!

Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Future Chef
Others:   



Assalamualaikum wahai penghuni syurga. InsyaAllah. Amin. So, entry malam ni, fifa akan share 1 tuto untuk letak lagu dalam blog. Bagi bloggers yang pening dan konpius cara nak letak youtube player dalam blog, cara kali sangat simple mimple , semudah 1 2 3. ngee :D . Tak perlu susah-II sebab SCM player ni boleh letak bagi yang guna blogskin ataupun template biasa.

Mula-II pergi sini. Akan keluar macam kat bawah ni.



Pilih skin mana-II yang anda nak. Kalau nak skin yang lebih comel klik Find Custom Skins.



Lebih comel kan ? Pilih salah satu je. Jangan tamak haloba. 



Act, banyak lagi. Korang scroll lagi ke bawah. Dah pilih? Klik choose.  Akan keluar camni.



Settle pilih skin. Klik edit playlist. Korang kena letak nama lagu/penyanyi dengan url lagu. Contoh :



Pastu pegi Configure Setting. Ikut korang sama ada nak autoplay ke, nak letak player tu kat mana. :)



Klik done. Kopipasta kod yang ada tu dalam ruangan HTML/Javascript untuk pengguna denim template. Untuk pengguna blogskin, letak kod sebelum kod <html> . 



Preview dan Save. :) 


p/s : Selamat mencuba, Maaf jika ada kekurangan. ^_^




0 Comments:

Post a Comment