A Little Ordinary Girl
Tuan Tanah



Diaries Owner Produk Nurraysa Stuff

Assalamualaikum ! Happy BW . Do follow me for Nurraysa updates.


Leg Note!



Jom Terjah!

My Dears!

Flashback!

Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Future Chef
Others:   



Assalamualaikum ,, Okey , ni  adalah first toturial fifa sepanjang dah bape lame fifa menceburkan diri dalam bidang blog. ngee~ . Anyway , hari ni fifa nak share ngan sape-II yang baru nak berhijrah ke dalam dunia blogskin ni. Yang masih tercari-II jalan yang lurus tu , dengar betul-II apa yang cikgu nak ajar ni..


1. Korang boleh klik sini untuk dapatkan blogskin yang korang nak... Then, download code blogskin yang
    korang dah pilih. Tak tau nak download ? Klik sini .

2. Bila dah pilih,  login blog korang macam biasa. Then , terpampanglah dashboard korang tu kan?

3. Lepastu , klik dekat icon nota yang bertindih tu. Bila dah klik , muncul pulak satu list. Scroll sampai jumpa
    perkataan 'Template'. Klik.



                                                       *klik untuk tumbesaran*


4. Scroll ke bawah sampai jumpa 'Revert to Classic Templates' . Klik . Klik lagi tulisan biru 'Revert to
    classic template' .

      
      *klik untuk tumbesaran*





      *klik untuk tumbesaran*



5. Last sekali , korang letak code blogskin yang dah dipilih.  Pastikan preview dulu. Takut ada prob . Then, barulah klik 'Save'.. Done .. :)



      *klik untuk tumbesaran*



p/s : Maaf jika ada kekurangan sepanjang proses tutorial ini.. InsyaAllah , tutorial yang seterusnya akan 
       di'update'.. Saranghaeyo..






0 Comments:

Post a Comment